Informatie omgeving Hoeve Veganza

Informatie omgeving Hoeve Veganza

Welkom

Op deze pagina deelt Hoeve Veganza informatie over Vlagtwedde en de omgeving, met suggesties voor wandelingen/ fietsroutes, restaurants, zwembaden etc.
Een lijstje met belangrijke adressen (huisarts etc. ) hangt op de kamers. 
Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Geef ons suggesties over aanvullende informatie die je hier zou willen zien via info@veganza.nl

Vlagtwedde

Vlagtwedde is op fiets- en loopafstand van Hoeve Veganza en beschikt over voorzieningen zoals twee supermarkten (Jumbo en Aldi), drogist, bakker, fietsenmaker, een kleine wekelijkse markt (vrijdagmiddag vanaf 13 uur).
In het dorp vind je twee snackbars, een Chinees en een Turks specialiteitenrestaurant De Sultan met een paar vegetarische en vegan opties.

Fiets en OV

 • De fiets. In Vlagtwedde, Wilhelminastraat 34, kan je (elektrische) fietsen huren bij Arjan Borgers.
 • De bus. Je hebt vanuit Vlagtwedde buslijnen naar Stadskanaal, ter Apel en Winschoten. Zie hier de vertrektijden.
 • De trein. Naar stad Groningen kan je met de auto, maar ook vanuit Winschoten (15 min) met de trein. Ongeveer 35 minuten treinreis.

De omgeving.

Een algemene site over de hele provincie Groningen is Visit Groningen in het Nederlands, English en Deutsch. Zuidoost Groningen omvat Westerwolde, Onstwedde en de Veenkoloniën.

Westerwolde. Hoeve Veganza ligt in het hart van Westerwolde. Er zijn verschillende websites met informatie over wat er te zien en doen is in Westerwolde.

Onstwedde.
Grenzend aan Westerwolde is de gemeente Onstwedde. Informatie van Visit Groningen over Onstwedde vindt u hier.

Veenkoloniën.
Informatie van Visit Groningen over de Veenkoloniën vindt u hier.

Bezienswaardigheden in de buurt (een selectie):

Wandelen en fietsen

Er zijn in de omgeving veel prachtige fiets- en wandelroutes. Een aantal daarvan komt langs Hoeve Veganza. Een paar voorbeelden (op de sites kan je PDFs en GPX versies van de routes downloaden.

 • De Stichting Wandelen in Westerwolde (WiW) heeft 40 prachtige wandelroutes voor je uitgezet in Westerwolde.De routes variëren in lengte van 1,5 tot 14 kilometer.
 • In meerdere dagen wandelen van Wedderveer naar Ter Apel en weer terug. Dat kan over het Westerwoldepad  een langeafstandspad van 100 kilometer door Westerwolde. Je kan dit doen in  10 etappes.
 • Op loopafstand (2.5 km) van de hoeve vindt het beschermde dorpsgezicht Smeerling, met de Gasterij Natuurlijk Smeerling. Naast eten en drinken worden hier ook regelmatig activiteiten georganiseerd.
 • In Sellingen, Dennenweg 1a, (7.5 km) vind je de uitspanning Kopje genieten. Van daaruit kan je starten met leuke wandelroutes voor de jonge kinderen, het Kabouterpad (voor de heel kleine) en het Egelpad (voor kinderen tot 11 jaar).

Restaurants

Een aantal streekrestaurants vind je hier.

De restaurants met uitgebreidere vegan opties liggen wat verder van Vlagtwedde.

 • In het centrum van Winschoten, Venne 74 B5 vind je het Filipijnse restaurant Kubjertos. Zij hebben vegetarische en vegan opties. Er is nog geen website, zie hier Facebookpagina. 18 km van Vlagtwedde
 • De Javaan Oudeschans. Centraal gelegen in het midden van het kleinste Oost-Groningse vestingdorp Oudeschans vind je het restaurant de Javaan Dit restaurant heeft volledig vegan rijsttafel. Is 20 km van Vlagtwedde (20 min met de auto).
 • Verder weg (41 min, 47km) vind je Restaurant De Basiliek in Appingedam met de Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu). Zie menukaart
 • De stad Groningen (56 km) heb je veel keus (zie lijst op Happy Cow).

Zwembaden

One thought on “Informatie omgeving Hoeve Veganza

Comments are closed.