Chimichanga

Chimichanga

Chimichanga
het hoofdgerecht van het vegan diner van 18 januari 2020

Een lekker gerecht met uit de keuken van het zuidwesten van de VS.
Er zijn vele   manieren van bereiden. De mijne is als volgt:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote tortilla’s.
  • 125 gram boerenkool (of andijvie)
  • Sap van 3 sinaasappels.
  • 400 gram zwarte boontjes.
  • 1 groene en 1 rode paprika.
  • 1 ui en 1 teentje knoflook.
  • Pittige rode saus of 1 kleingesneden chilipeper.

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Wok de boerenkool met het sinaasappelsap tot het is geslonken, en laat afkoelen.
  3. Snij de ui in stukjes, net als de knoflook en bak zachtjes in pan met dikke bodem.
  4. Snij de paprika’s in repen en voeg toe aan de ui. Doe de boontjes erbij, en de chilisaus of peper.
  5. Meng de boerenkool door het ui/paprikamengsel en bak nog 1 minuut.
  6. Warm de tortilla’s even op in een koekenpan zodat ze makkelijker te vouwen zijn.
  7. Leg op elke tortilla een bergje van het groentemengsel en vouw de tortilla dicht zodat je een pakketje krijgt. Doe dit ook met de andere tortilla’s.
  8. Leg ze met de vouwkant naar beneden op een bakplaat.
  9. Bak ze in een voorverwarmde oven 15/20 minuten op 180 graden.
  10. Kijk af en toe, als de tortilla’s een beetje kleuren zijn ze goed.
  11. Serveer met een pittige saus en een frisse salade.