Paprika gevuld met lupinegehakt

Paprika gevuld met lupinegehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

  • 4 paprika s ( geel en/of rood)
  • 200 gram lupinegehakt
  • Handvol champignons in partjes
  • Een handje doperwtjes
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 1 uitgeperst knoflookteentje
  • Gehaktkruiden

Instructie

  1. Doe 200 gram lupinebonen (uit een pot , verkrijgbaar bij o.a. Ekoplaza , Jumbo en Albert Heijn van het merk Smaakt.) in de keukenmachine en pulseer kort tot een kruimelige massa.
  2. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de stukjes ui op een laag vuur tot zacht.
  3. Voeg de knoflook, champignons en doperwtjes toe
  4. Bak een vijftal minuten mee en laat afkoelen.
  5. Snij het kapje van de paprika s en hol ze voorzichtig uit.
  6. Zet de oven aan op 160 graden
  7. Meng het lupinegehakt met het ui-mengsel en doe er naar wens gehaktkruiden bij,
  8. Voor wat meer pit kun je srirachasaus toevoegen.
  9. Kijk of de paprika s mooi rechtop blijven staan, snij anders de bodem een beetje bij.
  10. Vul nu de paprika s met het gehakt.
  11. Zet de paprika s in een ovenschaal en verwarm de gevulde paprika’s ongeveer 25 minuten.
  12. Opmaak:
    Zet een paprika op een bord, zet het kapje erop sprenkel wat tomatensaus ernaast en  serveer met krielaardappeltjes of rijst

 

Lupinebonen.

Dit niet zo bekende boontje is rijk aan eiwitten en voedingsvezels. 100 gram lupine bevat 40 gram vezels!

Lupine heeft veel voordelen:

  • Het kan regionaal worden geteeld en is niet milieubelastend.
  • Lupine is een hoogwaardige eiwitbron en kan dus prima dienen als vleesvervanger
  • Lupine is allround inzetbaar; als vleesvervanger, als worstje,spread en dipsaus.