Shiitakes bourguignon met gemengde paddenstoelen in rode wijnsaus

Shiitakes bourguignon met gemengde paddenstoelen in rode wijnsaus

Shiitakes bourguignon met gemengde paddenstoelen in rode wijnsaus

Ingredienten

  • 5 pakjes Kipstuckjes ( Vegetarische Slager)
  • 5 teentjes knoflook
  • 40 g plantaardige boter
  • Olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 500 g shiitakes en gemengde paddenstoelen
  • 5 uien
  • 3 winterwortels
  • 6 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 500 ml rode wijn
  • verse peterselie

 

Bereiding

  1. Snij de Kipstuckjes in blokjes.
  2. Kneus de teentjes knoflook en snij ze in plakjes.
  3. Verhit de boter en de olijfolie met de suiker en de knoflook in een braadpan en verhit de Kipstuckjes 1-2 minuten.
  4. Zet weg.
  5. Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in repen en plakjes.
  6. Doe nog wat olie in de pan en roerbak de paddenstoelen in het vet.
  7. Zet weg.
  8. Pel de uien en bak ze glazig ,een tiental minuten op laag vuur.
  9. Snij de wortel in  dunne schijfjes en doe erbij , evenals de tijm en de laurierblaadjes.
  10. Laat 4 minuten fruiten.
  11. Voeg de wijn toe aan het kip/ui mengsel en breng weer aan de kook.
  12. Laat 15 minuten stoven.
  13. Voeg op t laatst de paddenstoelen toe. Proef!
  14. Serveer met gehakte peterselie.