Shiitakes bourguignon met gemengde paddenstoelen in rode wijnsaus
Shiitakes bourguignon met gemengde paddenstoelen in rode wijnsaus
Ingredienten
- 5 pakjes Kipstuckjes ( Vegetarische Slager)
- 5 teentjes knoflook
- 40 g plantaardige boter
- Olijfolie
- 2 tl suiker
- 500 g shiitakes en gemengde paddenstoelen
- 5 uien
- 3 winterwortels
- 6 takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 500 ml rode wijn
- verse peterselie
Bereiding
- Snij de Kipstuckjes in blokjes.
- Kneus de teentjes knoflook en snij ze in plakjes.
- Verhit de boter en de olijfolie met de suiker en de knoflook in een braadpan en verhit de Kipstuckjes 1-2 minuten.
- Zet weg.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in repen en plakjes.
- Doe nog wat olie in de pan en roerbak de paddenstoelen in het vet.
- Zet weg.
- Pel de uien en bak ze glazig ,een tiental minuten op laag vuur.
- Snij de wortel in dunne schijfjes en doe erbij , evenals de tijm en de laurierblaadjes.
- Laat 4 minuten fruiten.
- Voeg de wijn toe aan het kip/ui mengsel en breng weer aan de kook.
- Laat 15 minuten stoven.
- Voeg op t laatst de paddenstoelen toe. Proef!
- Serveer met gehakte peterselie.