Zoete-aardappelsoep met kokosbacon en koriander
Zoete-aardappelsoep met kokosbacon en koriander
Ingredienten:
- Plantaardige olie
- 2 uien, in stukjes
- 2 eetl. fijngesneden verse gemberwortel
- 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta( begin met 1 eetl,later kun je altijd toevoegen
- 1 kg. zoete aardappel.geschild en in blokjes
- 1,5 tl zout
- 600 ml. kokosmelk
- 1,5 liter bouillon ( 3 bouillonblokjes)
- sap van 1 limoen
- fijngesneden koriander
Bereiding:
- Verhit olie in pan op middelhoog vuur.
- Voeg deui en gember i toe en fruit ong. 10 min op laag vuur.Blijf roeren.
- Voeg de currypasta en zout toe en bak nog 1 minuut.
- Doe dan aardappelen,kokosmelk en bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Laat 20 min sudderen op middelhoog vuur of tot de aardappelen zacht zijn.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Roer voor het serveren het limoensap erdoor en de koriander
Kokosbacon
Ingredienten:
- 2 cups kokosvlokken( geen rasp)
- 2 eetl olijfolie
- 2,5 eetl tamari ( soyasaus)
- 2 tl sriracha ( pittige chilisaus)
- 2 eetl. ahornsiroop
- 1 eetl vloeibare rook ( bij de toko)
- 1 eetl gerookt paprika
- bakpapier
Bereiding
- Oven op 175 graden
- Meng alles voor de marinade door elkaar in een kom.
- Voeg de kokosvlokken toe en spreid de gemarineerde vlokken uit op een bakplaat bedekt met bakpapier
- Bak 5 minuten , hussel dan alles door elkaar en spreid ze weer uit.
- Zet weer in de oven ,ong 5 minuten, tot de vlokken knapperig zijn.
- Laat afkoelen.
- In plastic bakje ong. 2 weken houdbaar.