Zoete-aardappelsoep met kokosbacon en koriander

Zoete-aardappelsoep met kokosbacon en koriander

Zoete-aardappelsoep met kokosbacon en koriander

Ingredienten:

  • Plantaardige olie
  • 2 uien, in stukjes
  • 2 eetl. fijngesneden verse gemberwortel
  • 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta( begin met 1 eetl,later kun je altijd toevoegen
  • 1 kg. zoete aardappel.geschild en in blokjes
  • 1,5 tl zout
  • 600 ml. kokosmelk
  • 1,5 liter bouillon ( 3 bouillonblokjes)
  • sap van 1 limoen
  • fijngesneden koriander

 

Bereiding:

  1. Verhit olie in pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg deui en gember i toe en fruit ong. 10 min op laag vuur.Blijf roeren.
  3. Voeg de currypasta en zout toe en bak nog 1 minuut.
  4. Doe dan aardappelen,kokosmelk en bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  5. Laat 20 min sudderen op middelhoog vuur of tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  7. Roer voor het serveren het limoensap erdoor en de koriander

 

Kokosbacon

Ingredienten:

  •  2 cups kokosvlokken( geen rasp)
  • 2 eetl olijfolie
  • 2,5 eetl tamari ( soyasaus)
  • 2 tl sriracha ( pittige chilisaus)
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 1 eetl vloeibare rook ( bij de toko)
  • 1 eetl gerookt paprika
  • bakpapier

 

Bereiding

  1. Oven op 175 graden
  2. Meng alles voor de marinade door elkaar in een kom.
  3. Voeg de kokosvlokken toe en spreid de gemarineerde vlokken uit op een bakplaat bedekt met bakpapier
  4. Bak 5 minuten , hussel dan alles door elkaar en spreid ze weer uit.
  5. Zet weer in de oven ,ong 5 minuten, tot de vlokken knapperig zijn.
  6. Laat afkoelen.
  7. In plastic bakje ong. 2 weken houdbaar.