Broodbeleg Drie keer

Broodbeleg Drie keer

Broodbeleg
Tegenwoordig is er ook op vegan gebied veel te koop voor op het brood. Maar het is ook leuk om zelf eens aan de slag te gaan. Ik geef 3 recepten om lekker broodbeleg te maken.

1. Linzen-avocadospread

  • Kook 50 gram groene linzen ong. 20 minuten. Giet af.
  • Pureer een halve avocado( ong. 100 gram) met een eetlepel citroensap en een teentje knoflook.
  • Roer de afgekoelde linzen met het avocadomengsel door elkaar.
  • Voeg wat verse kruiden toe( gehakte peterselie of bieslook) Evt, peper en zout toevoegen.

2. Tomaat-amandelspread.

  • 50 gram amandelen in een droge pan roosteren.
  • Doe in de keukenmachine: Een half bosje basilicum( gewassen) , 1 knoflookteentje( in stukjes) , 150 gram gedroogde tomaten( in stukjes) en de amandelen.
  • Pureer tot een grove massa.
  • Snij 5 groene olijven in stukjes en roer die erdoor, samen met 1 theelepel agavesiroop en een halve theelepel kruidenazijn.

3. Rode bietenhummus

  • 200 gram kikkererwten(Potje) Giet af en bewaar het vocht.
  • 75 gram gekookte biet 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tahin( sesampasta, uit de Turkse supermarkt)
  • 1 theelepel komijnzaad gemalen
  • Doe alles in de keukenmachine ,samen met 3 eetlepels water.
  • Laat draaien tot een smeuige massa.
  • Nog te dik? Doe er dan wat vocht van de kikkererwten bij.
  • Proef en maak op smaak met peper en zout