Roerei zonder ei

Roerei zonder ei

Roerei zonder ei

Met tofu kun je heerlijke scrambled eggs maken 

Ingredienten voor 2 personen

  • half blok Tofu
  • 1 gesnipperd uitje 
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 10 kerstomaatjes (gehalveerd) 
  • half bakje champignons in plakjes
  • handje versie kruiden zoals peterselie of bieslook 
  • kurkumma
  • zout en peper
  • zonnebloemolie of plantaardige boter (zoals Wajang)
  • eventueel chilisaus

Bereiding

  1. Knijp het water uit de tofu en verkruimel de tofu boven een grote kom
  2. Doe er kurkuma, zout en peper bij en laat even staan
  3. Bak het uitje en de knoflook in een laagje zonnebloemolie of plantaardige boter (bv Wajang)
  4. Als de ui glazig is, voeg je de tofu toe en zet het vuur wat hoger
  5. Bak het geheel in ongeveer 3 minuten terwijl je het omschept 
  6. Voeg op de helft van de baktijd de tomaatjes en champignons toe en laat even meebakken 
  7. Als het geheel een goudgele kleur heeft, voeg je de kruiden toe en haal je de pan van het vuur. Voeg eventueel wat chilisaus toe voor extra pit.
  8. Lekker met geroosterd of donker brood