Roerei zonder ei
Roerei zonder ei
Met tofu kun je heerlijke scrambled eggs maken
Ingredienten voor 2 personen
- half blok Tofu
- 1 gesnipperd uitje
- 1 geplet teentje knoflook
- 10 kerstomaatjes (gehalveerd)
- half bakje champignons in plakjes
- handje versie kruiden zoals peterselie of bieslook
- kurkumma
- zout en peper
- zonnebloemolie of plantaardige boter (zoals Wajang)
- eventueel chilisaus
Bereiding
- Knijp het water uit de tofu en verkruimel de tofu boven een grote kom
- Doe er kurkuma, zout en peper bij en laat even staan
- Bak het uitje en de knoflook in een laagje zonnebloemolie of plantaardige boter (bv Wajang)
- Als de ui glazig is, voeg je de tofu toe en zet het vuur wat hoger
- Bak het geheel in ongeveer 3 minuten terwijl je het omschept
- Voeg op de helft van de baktijd de tomaatjes en champignons toe en laat even meebakken
- Als het geheel een goudgele kleur heeft, voeg je de kruiden toe en haal je de pan van het vuur. Voeg eventueel wat chilisaus toe voor extra pit.
- Lekker met geroosterd of donker brood