Tabouleh met yoghurt-munt dressing

Tabouleh met yoghurt-munt dressing

Tabouleh met yoghurt-munt dressing

 

Ingrediënten

175 gram bulgur

4 eetlepels citroensap

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel ui 

2 lente-uitjes 

Bladpeterselie en munt 

Sla en tomaten 

 

Bereiding

  • Doe de bulgur in een kom 
  • Voeg een halve liter kokend water toe
  • Laat 20 minuten wellen 
  • Hak de uien, bladpeterselie en de munt
  • Pers citroen uit 
  • Snij de tomaten in reepjes  
  • Giet na 20 minuten de bulgur af en doe het in een kom
  • Maak een sausje met citroensap, olie, ui, lente-ui en munt
  • Voeg dat sausje bij de bulgur 
  • Schep om en zet in de koelkast

 

Opdienen

Schik de bulgur op een schaal en garneer met sla en tomaten