Gekruide Kikkererwtenomelet

Gekruide Kikkererwtenomelet

Met kikkererwten-meel maak je een lekkere omelet.
Als je het meel mengt met water, krijg je een pannenkoekachtig beslag, en maak je in 20 minuten omeletten.

Ingrediënten

  • 110 gram Kikkererwtenmeel (in de toko is de naam Gram Flour)
  • 1 eetlepel Edelgistvlokken (eventueel)
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl komijn en gedroogde tijm
  • een vierde tl knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, kurkuma
  • een achtste tl zwarte peper
  • ong. 125 ml water
  • wat olie
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • zakje veldsla
  • 50 gr. zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding

  • Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel met de kruiden
  • Doe er zoveel water bij dat het een beslag lijkt als van pannenkoeken.
  • Zet opzij terwijl je de groenten bereidt.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui op laag vuur.
  • Voeg dan de champignons toe, en de zongedroogde tomaat
  • Laat paar minuten smoren en doe het dan in de kom met het kikkererwtenmengsel. Meng.
  • Maak de pan schoon en doe er wat olie in.
  • Het beslag is voldoende voor 2 grote of 4 kleine omeletten
  • Bak een hoeveelheid op medium vuur ongeveer 4 minuten, tot je de bovenkant stevig ziet worden.
  • Draai dan de omelet om en bak de andere kant.
  • Hou warm terwijl je de rest bakt.
  • Leg op een bord met wat veldsla ernaast en smullen maar

Variaties

  • Koud ook lekker
  • Doe tussen een broodje samen met sla, tomaat, avocado en mosterd. Lunch op t werk!
  • Nog groenten van gisteren over? Gebruik die als vulling voor je omelet.