Gekruide Kikkererwtenomelet
Met kikkererwten-meel maak je een lekkere omelet.
Als je het meel mengt met water, krijg je een pannenkoekachtig beslag, en maak je in 20 minuten omeletten.
Ingrediënten
- 110 gram Kikkererwtenmeel (in de toko is de naam Gram Flour)
- 1 eetlepel Edelgistvlokken (eventueel)
- 1 tl zout
- 0,5 tl komijn en gedroogde tijm
- een vierde tl knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, kurkuma
- een achtste tl zwarte peper
- ong. 125 ml water
- wat olie
- 150 gram champignons, in plakjes
- zakje veldsla
- 50 gr. zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
Bereiding
- Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel met de kruiden
- Doe er zoveel water bij dat het een beslag lijkt als van pannenkoeken.
- Zet opzij terwijl je de groenten bereidt.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui op laag vuur.
- Voeg dan de champignons toe, en de zongedroogde tomaat
- Laat paar minuten smoren en doe het dan in de kom met het kikkererwtenmengsel. Meng.
- Maak de pan schoon en doe er wat olie in.
- Het beslag is voldoende voor 2 grote of 4 kleine omeletten
- Bak een hoeveelheid op medium vuur ongeveer 4 minuten, tot je de bovenkant stevig ziet worden.
- Draai dan de omelet om en bak de andere kant.
- Hou warm terwijl je de rest bakt.
- Leg op een bord met wat veldsla ernaast en smullen maar
Variaties
- Koud ook lekker
- Doe tussen een broodje samen met sla, tomaat, avocado en mosterd. Lunch op t werk!
- Nog groenten van gisteren over? Gebruik die als vulling voor je omelet.