BIRYANI

BIRYANI

BIRYANI

Dit gerecht was oorspronkelijk bedoeld voor de Mongoolse keizers. Het zit vol aromatische specerijen

Ingredienten

  • 4 eetl zonnebloemolie
  • 2 grote uien , fijngehakt
  • 6 teentjes knoflook , geperst
  • 5 cm gemberwortel , geschild en geraspt
  • 4 tl zwart mosterdzaad
  • 2 rode chilipepers , in dunne ringen
  • 5 eetl Madras currypasta ( meer naar wens)
  • 350 gram van elk : bloemkool.sperziebonen.aardappelen,wortle, in stukjes
  • 350 gram kleine champignons ( heel laten)
  • 2 liter groentebouillon
  • 350 gram diepvriesdoperwten
  • 700 gram basmatirijst , gewassen
  • zeezout en peper
  • sap van 2 citroenen
  • 4 eetl gehakte koriander( optioneel)
  • 300 gr ongezouten geroosterde cashewnoten
  • 70 gram sultanarozijnen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien 5/6 minuten op laag vuur. Voeg knoflook,mosterdzaad,gember en chilipeper toe.
  3. Roerbak tot het mosterdzaad begint te springen.
  4. Roer de currypasta erdoor,voeg de gemengde groenten en champignons toe en roer goed door elkaar.
  5. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, tot de groenten bijna gaar zijn.
  7. Meng erwten, citroensap en rijst erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Dek het gerecht af met bakpapier en dan met een sluitend deksel en bak 30 minuten, tot de rijst gaar isen de bouillon opgenomen.
  9. Bestrooi het gerecht met noten en rozijnen en evt. koriander