BIRYANI
BIRYANI
Dit gerecht was oorspronkelijk bedoeld voor de Mongoolse keizers. Het zit vol aromatische specerijen
Ingredienten
- 4 eetl zonnebloemolie
- 2 grote uien , fijngehakt
- 6 teentjes knoflook , geperst
- 5 cm gemberwortel , geschild en geraspt
- 4 tl zwart mosterdzaad
- 2 rode chilipepers , in dunne ringen
- 5 eetl Madras currypasta ( meer naar wens)
- 350 gram van elk : bloemkool.sperziebonen.aardappelen,wortle, in stukjes
- 350 gram kleine champignons ( heel laten)
- 2 liter groentebouillon
- 350 gram diepvriesdoperwten
- 700 gram basmatirijst , gewassen
- zeezout en peper
- sap van 2 citroenen
- 4 eetl gehakte koriander( optioneel)
- 300 gr ongezouten geroosterde cashewnoten
- 70 gram sultanarozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien 5/6 minuten op laag vuur. Voeg knoflook,mosterdzaad,gember en chilipeper toe.
- Roerbak tot het mosterdzaad begint te springen.
- Roer de currypasta erdoor,voeg de gemengde groenten en champignons toe en roer goed door elkaar.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, tot de groenten bijna gaar zijn.
- Meng erwten, citroensap en rijst erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Dek het gerecht af met bakpapier en dan met een sluitend deksel en bak 30 minuten, tot de rijst gaar isen de bouillon opgenomen.
- Bestrooi het gerecht met noten en rozijnen en evt. koriander