Pompoen-/Linzensoep

Pompoen-/Linzensoep

Veganza uitdaging 2023 Dag 1 Steetfood

Pompoen-/Linzensoep

De eerste dag starten we met een Pompoen/Linzensoep
4 personen/35 minuten
TIP: maak een dubbele portie en vries de helft in

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloem- of koolzaadolie
  • 750 gram pompoen (liefst Butternut)
  • 1 grote ui en 3 teentjes knoflook
  • 2 tl (theelepel) komijnzaad en 2 tl gram masala
  • 1 tl cayennepeper en 1 tl kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram rode linzen (100 gram linzen bevat 10 gram eiwit) 800 ml groentebouillon
  • Blikje kikkererwten
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in grote stukken (als je de pompoen een half uurtje in een warme oven zet, is hij makkelijk te snijden.
  2. Verwijder het hooi en de pitten.
  3. Bak de kleingesneden ui en de knoflook in de hete olie.
  4. Doe de specerijen erbij en bak op laag vuur even mee.
  5. Doe dan de (schoongespoelde) linzen erbij, evenals de tomatenpuree, de pompoen en de bouillon.
  6. Breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
  7. Als de soep te dik is, kun je er wat water bij doen.
  8. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  9. Proef of de smaak naar wens is.

Garneren
Versier de soep met kikkererwten, pompoenpitten en/of wat room (soja- of haverroom)

Lekker met dikke plakken bruinbrood