Pompoen-/Linzensoep
Veganza uitdaging 2023 Dag 1 Steetfood
Pompoen-/Linzensoep
De eerste dag starten we met een Pompoen/Linzensoep
4 personen/35 minuten
TIP: maak een dubbele portie en vries de helft in
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloem- of koolzaadolie
- 750 gram pompoen (liefst Butternut)
- 1 grote ui en 3 teentjes knoflook
- 2 tl (theelepel) komijnzaad en 2 tl gram masala
- 1 tl cayennepeper en 1 tl kurkuma
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 gram rode linzen (100 gram linzen bevat 10 gram eiwit) 800 ml groentebouillon
- Blikje kikkererwten
- Zout en peper
Bereiding
- Snijd de pompoen in grote stukken (als je de pompoen een half uurtje in een warme oven zet, is hij makkelijk te snijden.
- Verwijder het hooi en de pitten.
- Bak de kleingesneden ui en de knoflook in de hete olie.
- Doe de specerijen erbij en bak op laag vuur even mee.
- Doe dan de (schoongespoelde) linzen erbij, evenals de tomatenpuree, de pompoen en de bouillon.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
- Als de soep te dik is, kun je er wat water bij doen.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- Proef of de smaak naar wens is.
Garneren
Versier de soep met kikkererwten, pompoenpitten en/of wat room (soja- of haverroom)
Lekker met dikke plakken bruinbrood