Miso-bananenbrood
- Voor 8-10 personen
- Bakblik 22 x 11 x 7 cm
- Ovenwarmte 180 graden.
Wat heb je nodig?
- 4 eetl plantaardige boter
- 180 gram tarwebloem
- 350 gram zeer rijpe bananen
- 2,5 tl bakpoeder
- 3 eetl witte miso ( bij de toko verkrijgbaar)
- 120 gram basterdsuiker
- Ei-vervanger voor 2 eieren ( No-Egg, te koop bij de Jumbo of natuurvoedingswinkel)
- Of gebruik 75 gram appelmoes of 110 gram zijde tofu ( laatste ook bij de toko te koop)
- 30 gram gehakte walnoten.
Hoe maak je het?
- Oven voorverwarmen en bakblik invetten, of bekleden met bakpapier.Bananen prakken en de misopasta er goed doorheen roeren.
- Bloem en bakpoeder boven een kom zeven. Smelt de boter in een pannetje of magnetron.
- Suiker, ei-vervanger en boter door elkaar kloppen tot een bleek beslag, vouw dan het bloemmengsel er door en voeg de misobananen toe.
- Schep het beslag in het bakblik en bestrooi met de gehakte walnoten.
- Bak 55 minuten en controleer of de cake gaar is (door er een spies in te steken die er droog uit moet komen)
- Laat een half uur afkoelen in het bakblik, keer om op een rooster en laat verder afkoelen.