Miso-bananenbrood

Miso-bananenbrood

  • Voor 8-10 personen
  • Bakblik 22 x 11 x 7 cm
  • Ovenwarmte 180 graden.

Wat heb je nodig?

  • 4 eetl plantaardige boter
  • 180 gram tarwebloem
  • 350 gram zeer rijpe bananen
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 3 eetl witte miso ( bij de toko verkrijgbaar)
  • 120 gram basterdsuiker
  • Ei-vervanger voor 2 eieren ( No-Egg, te koop bij de Jumbo of natuurvoedingswinkel)
  • Of gebruik 75 gram appelmoes of 110 gram zijde tofu ( laatste ook bij de toko te koop)
  • 30 gram gehakte walnoten.

Hoe maak je het?

  1. Oven voorverwarmen en bakblik invetten, of bekleden met bakpapier.Bananen prakken en de misopasta er goed doorheen roeren.
  2. Bloem en bakpoeder boven een kom zeven. Smelt de boter in een pannetje of magnetron.
  3. Suiker, ei-vervanger en boter door elkaar kloppen tot een bleek beslag, vouw dan het bloemmengsel er door en voeg de misobananen toe.
  4. Schep het beslag in het bakblik en bestrooi met de gehakte walnoten.
  5. Bak 55 minuten en controleer of de cake gaar is (door er een spies in te steken die er droog uit moet komen)
  6. Laat een half uur afkoelen in het bakblik, keer om op een rooster en laat verder afkoelen.