Laatste Recept: Aquafaba

Laatste Recept: Aquafaba

De hoeveelheid recepten breidt zich uit. Kijk hier. Zie hier het laatste recept voor Aquafaba

Aquafaba betekent eigenlijk bonenvocht.

Enkele jaren geleden is ontdekt dat dit vocht gebruikt kan worden om o.a. room en meringues  te maken.
Door het hoge eiwitgehalte stijft het mooi op en het is voor vele doeleinden geschikt.

Hoe maak je het?

  • Giet het vocht van een potje kikkererwten in een kom. De kom moet vetvrij zijn (veeg bv met stukje citroen de kom schoon)
  • Gebruik de kikkererwten voor iets anders.
  • Klop de aquafaba met een garde ,dit kan lang duren!( tot wel 10 minuten). Je kunt het ook met een keukenmixer doen,als je die hebt.
  • Voeg, als de aquafaba begint op te stijven, langzaam een zoetmiddel toe zoals poedersuiker of agavesiroop
    Klop door tot zich pieken vormen.

Klaar
Je kunt de opgeklopte aquafaba invriezen.
Na ontdooien even stevig opkloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *